top of page

LONDERZEEL - Greet Ilegems is business development manager en gemeenteraadslid in Londerzeel. Daarnaast is ze auteur en uitgever van Hybrid, een SF-jeugdboekenreeks. Speciaal voor De Zondag deelt ze haar leukste tips die helemaal coronaproof zijn.LONDERZEEL - In 2015 bracht Greet Ilegems haar debuutroman ‘De nieuwe wereld’ in eigen beheer op de markt. Het boek werd goed onthaald en kende al snel een nationale verspreiding. Eind 2017 volgde haar tweede roman ‘De kleuren van het licht’, eveneens een fantasierijk avontuur over liefde, vriendschap en de zoektocht naar identiteit. Schrijven doet ze echter niet full time. Ze studeerde 11 jaar geleden af als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en werkt momenteel als Business Development Manager. Ze is ook gemeenteraadslid in de gemeente Londerzeel.

DOEN

Ik heb nood aan voldoende intellectuele uitdaging, in alles wat ik doe. Wanneer ik op zondag niets gepland heb, hou ik er dus van om wat te lezen of zelf te schrijven. Momenteel zit ik in een non-fictie leesperiode. Zo heb ik recent de laatste drie boeken van Yuval Noah Harari met heel veel belangstelling gelezen. Op dit moment ben ik bezig in ‘Gigantisme’ van Geert Noels en ‘Het belaste land’ van Victor Dauginet. Ik hou ook enorm van documentaires, en film natuurlijk. Dus af en toe kan je me op zondag ook in de cinema aantreffen.

ONTDEKKEN

Ik heb een passie voor fotografie. Ik heb vroeger 10 jaar lang als model gewerkt, waardoor ik constant met fotografie in aanraking kwam, maar werd pas echt door de microbe gebeten bij de opkomst van Instagram. Ik hou ervan om in de groene rand rond Brussel te gaan wandelen en foto’s te nemen. Zeker ook in Londerzeel waar ik woon, vind je prachtige verborgen paadjes die je meteen een vakantiegevoel geven. Denk maar aan de Molenbeekroute, de Houtekietroute en de Brabantse Kouters.

BELEVEN

De afgelopen dagen streek Hello Summer neer op het Ambiorixsplein in de Europese wijk. Vandaag is het de laatste dag op die locatie, dus misschien ga ik er nog even langs. Ik kijk echter vooral uit naar wat er de komende dagen aankomt. Nu woensdag begint het tiendaagse Brussels Summer Festival en op zondag 25 augustus is het de traditionele Hoppluk vlakbij me thuis in Steenhuffel. Naast zelf mee hopplukken, kan je er gratis brouwerij Palm en stoeterij Diepensteyn bezoeken. Er zijn ook Highland Games, optredens en food trucks met aangepaste bieren. Een echte aanrader dus.

GENIETEN

Ik ga vaak op restaurant. De laatste tijd keer ik ook meer en meer terug naar de adresjes bij mij in de buurt. Zo eet ik regelmatig iets in het Brouwershuis in Steenhuffel. Het ligt voor mij op wandelafstand en in de zomer is er een aangenaam buitenterras. Zondag is wel hun enige sluitingsdag, maar dan zijn bijvoorbeeld ‘t Schuurke of De Grens in Malderen open. Ook hier kom ik vaak. De Grens ligt trouwens vlakbij Buggenhout bos, dus ideaal om te combineren met een boswandeling.

Zondagnamiddag 5 mei 2019, van 14u tot 17u30, is het bij Standaard Boekhandel Leuven Rector De Somerplein YA-day (spreek uit Yaaaaydaaay!), een festival voor en door Young Adults, voor alle verhalen-verslinders. De populairste YA-schrijvers en -illustratoren komen vertellen, voorlezen (soms uit nog onuitgegeven werk!) en inspireren. Je kunt hen persoonlijk ontmoeten, je boek laten signeren en van ze leren. Want er zijn ook workshops over hoe een verhaal beginnen, over cartoons, thrillers & spanning.

Tekenden alvast present:

Laura Janssens (Niet nu Laura)

Lara Reims ('Upgrade')

Jen Minkman ('Het licht van Lorelei')

Greet Ilegems ('Hybrid')

Chinouk Thijssen ('Truth or dance')

Joanne Carlton ('Hart-Slag')

Tine Bergen ('Onderstroom')

Miriam Borgermans ('Slaves')

Inschrijven doe je via deze link. Voor 5 euro krijg je toegang tot het volledige YA-day-programma, inclusief één traktatie aan de YA-bar, een goodiebag en deelname aan de zoekwedstrijd. En je ontmoet er leeftijdsgenoten die jouw interesses delen.

YA-day? Say YA!

GOUDEN TIP voor de niet-YA’s uit je entourage: zondag 5 mei is koopzondag in Leuven.

bottom of page