Reviews: De kleuren van het licht

Verhaal

Amina wordt wakker in een prachtige omgeving van bovennatuurlijke schoonheid. Ze bevindt zich in een stad die er magisch uitziet. De bewoners begroeten haar vriendelijk en behulpzaam. Amina kan zich helaas alleen haar naam herinneren en is daardoor nieuwsgierig naar alles. Ze wordt als vanzelfsprekend opgenomen in de nieuwe wereld en ze krijgt, net als alle andere jongeren, les. Deze lessen zijn niet zoals wij ze kennen, maar magisch. Met regelmaat beangstigt dit Amina, ze weet immers niets van haar verleden en dit voelt nieuw voor haar. Ook heeft Amina het gevoel dat er bepaalde zaken niet kloppen. Ze merkt dat niet alles even mooi en sprookjesachtig is. Er blijken geheimen te zijn en Amina begint vragen te stellen. Echter geeft niemand haar een duidelijk antwoord. Langzamerhand begint Amina te beseffen dat ze wel degelijk een verleden heeft ergens anders. Amina ontmoet enkele keren een mysterieu...

‘De kleuren van het licht’ leest zeer vlot, is fantasierijk en goed beschreven met hier en daar een onverwachte plotwending, wat het spannend houdt. Wie houdt van een no-nonsense boek dat vlot leest en bij momenten een tikkeltje zeemzoet is, moet zeker Hybrid 2 eens lezen. 

(Sven Vdb – 19/12/2017)

Ik heb ‘De kleuren van het licht’ binnen de vijf dagen uitgelezen. Eenmaal er in begonnen, ging het als een speer. Ik werd zelfs een paar keer goed verrast. Gebeurtenissen die ik niet aan zag komen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar deel drie. Dit boek heeft ook potentie om weer groot te gaan worden. De boodschappen in het boek zijn erg mooi en zeer belangrijk voor opgroeiende jongeren. Ook bevat het boek een verborgen boodschap over de natuur, maar die zal je als lezer zelf moeten vinden. 

(Amanda Tuinstra (Wordpress) – 28/01/2018)

Greet Ilegems schrijft op een intelligente manier met een liefde voor de liefde, te...

Amina wordt wakker bij Elayana in het Huis van de Gidsen. Ze wordt naar buiten geleid en vervolgens achtergelaten: ‘Op weg naar een gloednieuw avontuur.’ Na De nieuwe wereld vervolgt Greet Ilegems haar bijzonder aantrekkelijke ‘Hybrid’-verhaal in De kleuren van het licht. Wederom creëert ze een unieke, futuristische wereld om haar sterke boodschap uit te dragen. Na De nieuwe wereld slaagt Ilegems dan ook opnieuw: De kleuren van het licht laat je even verdwijnen en duwt je tegelijkertijd met de neus op de feiten.  

Niet alleen Amina wordt geconfronteerd met een nieuwe situatie. Terwijl zij in een andere wereld leert over de zeven Huizen en hun functies en op zoek gaat naar haar eigen identiteit en kleur, hebben ook Sebastian, Gauthier en Lucas het zwaar te verduren. Sebastian wordt officieel gekoppeld aan Eléonore, maar heeft het druk. Hij werkt op een boor...

Toen ik wist dat het boek gepland stond voor 2 december heb ik toch nog even het eerste deel gelezen. Kwestie dat alles terug fris in mijn geheugen zit. Zeggen dat het niet nodig is om het eerste deel te lezen is onzin. De boeken De Nieuwe Wereld en De Kleuren Van Het Lichtvormen een geheel. Zowel de titel, de kleur als de cover afbeeldingen zijn een meerwaarde voor het verhaal. Als je De Kleuren Van Het Licht uit hebt begrijp je de titel van het eerste deel.  Door bij het begin te beginnen ga je het vervolg meer appreciëren en vallen kleine nuances veel beter op. Al is het ook perfect mogelijk om dit boek te lezen zonder voorkennis, maar of je dat wilt is nog maar de vraag. De Kleuren Van Het Licht begint met een proloog die een verkorte versie van het laatste hoofdstuk van deel 1 vertelt. 

Na het lezen van het vorige deel was ik echt aan het wachten op w...

‘De kleuren van het licht’ vertelt een uiterst boeiend verhaal vol onverwachte wendingen, waarbij je van de ene verrassing naar de andere gekatapulteerd wordt. Initieel staan de belevenissen van Amina centraal. Ze ontwaakt op een onbekende mysterieuze wereld en herinnert zich niets meer over haar verleden, waardoor je het boek ook zonder voorkennis van “Hybrid 1” kan volgen. Ze gaat op zoek naar haar afkomst en identiteit, en naar Mathan, de jongen waarmee ze in deel 1 kennismaakte. In de andere parallelle verhaallijnen komen we te weten hoe het haar oud-klasgenoten Sebastian, Eléonore en Gauthier van op het presidentieel college vergaat.

De lezer bevindt zich na een tijdje op een achtbaan van uiteenlopende emoties, van prille ontluikende liefde tot onverschilligheid, wreedheid en bittere haat. Greet Ilegems neemt je mee op sleeptouw naar de meest feeërieke plaatsen en de donkerste krochten, ze...

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White Blogger Icon

© 2019 by Greet Ilegems