top of page

Ring TV: Burgerlijk ingenieur en ex-model uit Londerzeel wordt schrijfster

Onze regio is een jonge schrijfster rijker: Greet Ilegems uit Londerzeel. Ze is 30, burgerlijk ingenieur en ex-model en heeft net haar debuut gemaakt als auteur. Haar eerste boek, 'Hybrid', lijkt op een mix van 'The Hunger Games' en 'Harry Potter'.

Hybrid gaat over een meisje dat in een arme buitenwijk opgroeit en via een wedstrijd op een eliteschool belandt. In die wereld vol sociale strijd moet ze zich staande houden. Maar er is meer. Tijdens het verhaal komt een groot ander mysterie naar boven.

Boek hoort thuis in klasbib

Greet Ilegems heeft het boek geschreven voor een publiek van adolescenten, maar het hoort volgens haar ook thuis in de klasbibliotheek omdat thema's als pesten en de tegenstelling tussen arm en rijk aan bod komen. "Daarnaast zitten er ook science-fiction elementen in," vult Ilegems aan, "zoals hoe onze steden zouden evolueren in de toekomst, zelfs hoe het menselijk lichaam kan evolueren."

Begonnen met thesis

Greet is burgerlijk ingenieur en heeft een drukke job. Toch wilde ze dit boek absoluut schrijven. Verhalen verzinnen zit haar in het bloed. "Veel mensen uit mijn omgeving dachten: waar ga jij nu plots mee beginnen? Maar het is eigenlijk begonnen toen ik mijn thesis moest schrijven. Dat was de eerste keer dat ik een massa tekst moest schrijven. Ik vond dat fantastisch om te doen."

Eigen beheer

Greet Ilegems geeft haar debuutroman uit in eigen beheer. Ze hoopt dat het boek het publiek kan overtuigen, want ze heeft een zesdelige reeks in haar hoofd zitten.

Klaartje Van Rompaey / Kris Vander Gracht

47 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page