top of page

Een boek, dat je liefst van al in één adem zou willen uitlezen.

Grote actuele thema's komen in een vlotte trendy verhaalstijl aan bod. Een boek, dat je liefst van al in één adem zou willen uitlezen.


'Hybrid - De nieuwe wereld' is een boeiend en fascinerend boek, dat je liefst van al in één adem zou willen uitlezen. Boeiende verhaallijnen, meeslepende adembenemende avonturen en geleidelijk aan steeds meer diepgang in de beschrijving van de hoofdpersonages en hun respectieve karakters. Rijk en gediversifieerd taalgebruik, met soms ongewone combinaties van als metafoor bedoelde adjectieven en substantieven. Het einde / laatste hoofdstuk is een soort rustpunt maar er resten meer dan genoeg cliffhangers die je reikhalzend naar het vervolg van deze reeks doen uitkijken. Aanvankelijk vergt het soms wel wat moeite om de kortere hoofdstukjes in de juiste context te situeren, maar naar het einde toe wordt alles glashelder. Een zeer verdienstelijke inspanning van Greet Ilegems die aan haar eerste maar hopelijk lang niet laatste boek toe is, wiens verhaal niet alleen jongvolwassenen maar ook mensen van rijpere leeftijd zal weten te boeien en doen smachten naar deel 2. Grote actuele thema's komen in een vlotte trendy verhaalstijl aan bod en het boek dat ongetwijfeld iedereen op een of andere wijze zal kunnen aanspreken, bevat meerdere boodschappen zoals de polarisatie tussen arm en rijk, pestgedrag op school en daarna bij sollicitaties, angst voor het onbekende en uitbuiting / moderne slavernij. Maar tegelijkertijd is het boek ook zeer ontspannend : een regenachtige dag is zo weer voorbij wanneer je in de lectuur ervan verdiept bent. Ik wens Greet Ilegems eerst en vooral te feliciteren met dit prachtige debuut en zeker ook nog heel veel succes toe te wensen met het vervolg van deze zesdelige reeks in de overtuiging dat dit eerste boek nog maar het prille begin is en de grove contouren uittekent die nog veel scherper zullen verfijnd worden naarmate de reeks vordert.

Recensie door Luc Broothaers.

49 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page