top of page

SF Terra: Een mysterieus verhaal over vriendschap, verraad en liefde. Een verrassend einde.

Dit verhaal gaat over vriendschap, verraad en liefde. Je voelt enorm mee met Amina. Het is een mysterieus verhaal en heeft een verrassend einde. Het smaakt zeker naar meer!


Amina is een meisje dat van de een op de andere dag een beurs krijgt om aan een van de beste colleges te gaan studeren. Op een uitstapje van het college, gebeuren er zeer vreemde dingen. Vanaf dat moment is haar leven nooit meer hetzelfde. Alles valt in duigen.

In eerste instantie maakt ze veel vrienden op het college. Maar doordat ze anders is, gaan de studenten en haar vrienden haar ook anders behandelen. Het is hartverscheurend hoe ze haar behandelen, als een stuk vuil. Als lezer wil je het liefste ingrijpen, maar dat kan nu eenmaal niet. Ze pesten haar en zetten haar voor paal. Ze laten haar niet meer met rust en breken haar. Ze voelt zich ongewenst en wil het liefste verdwijnen.

Niemand lijkt haar nog te accepteren, ook haar verleden niet.

Op het juiste moment komt er iemand op haar pad en gaat ze alles weer anders zien. Maar ze weet niet meer of ze hem moet vertrouwen. Ze is immers al zo vaak bedrogen.

Als lezer gun je haar een beetje geluk. Ze maakt zoveel mee. Het verhaal speelt goed in op je emoties.

Ik vind het ook erg leuk dat het Science Fiction- achtig is. Ze hebben zeer aparte vervoersmiddelen en een soort handcomputers die echt van alles kunnen.

Dit verhaal gaat over vriendschap, verraad en liefde. Je voelt enorm mee met Amina.

Er zijn meerdere verhaallijnen. Een aantal komen samen, stap voor stap. In het begin moest ik daar erg aan wennen, maar na 100 blz, zat ik er goed in. Een andere verhaallijn gaat bijvoorbeeld over een groep jongeren die gaan zwemmen en uitkomen in een verschrikkelijke grot.

De hoofdstukken zijn soms kort en soms heel lang. De schrijfstijl vond ik goed lezen. Er waren wel een aantal vlaamse woorden die ik nog nooit gelezen had. Maar dat heb ik opgezocht. Het is altijd leuk om dat soort woorden tegen te komen..

Ik kijk uit naar de volgende delen. Wil toch echt wel weten wat er nu toch aan de hand is en wat er nog gaat komen. Het is een mysterieus verhaal en heeft een verrassend einde. Het smaakt zeker naar meer!

De cover van dit boek sprak me meteen al aan. Het is een donkere en vooral mysterieuze cover. Een persoon met een hoodie, maar je kunt niet zien wie of wat het is. Pas later in het boek kom je erachter, wat de cover met het verhaal te maken heeft. De cover en de titel passen goed bij het boek.

Waardering: 8/10

Natasja Jeninga voor SF Terra.

53 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page