top of page

Beste bibliothecaris 2012: Schitterend debuut. Verfrissend en meeslepend.

Een verhaal van 'zijn wie je bent' en van volhouden en dromen. Schitterend debuut. Verfrissend en meeslepend.


Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde was ik geboeid door het boek. Door de vakkundige wijze waarop het verhaal is geschreven komen de personages tot leven. Die laten je echt niet meer los. De hoofdpersonen (met mooie namen!) en de wereld waarin zij leven worden in sneltreinvaart een onderdeel van je eigen leven. Af en toe mysterieus. Mede daardoor zo verrassend. Maar ook worden maatschappelijke thema's als 'anders zijn', pesten en armoede op een deskundige wijze beschreven. Ditzelfde geldt voor gevolgen van de technologische ontwikkelingen. Denk hierbij aan de manipulatie van het menselijk lichaam en een overheid die alles en iedereen kan controleren. De auteur is erin geslaagd om die thema's en ontwikkelingen goed te beschrijven zonder echter met de bestraffende en belerende vinger te wijzen. Het stemt wel tot nadenken. Het boek is ook het verhaal van 'zijn wie je bent' en van volhouden en dromen. Heb genoten van het boek. Gelukkig heeft de auteur aangekondigd dat er in deze reeks nog vijf delen volgen.

Schitterend debuut. Verfrissend en meeslepend.

Leestip van Theo Peeters, beste bibliothecaris 2015, directeur Theek5.

44 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page