top of page

NBD/Biblion: Een vlot leesbaar, onderhoudend verhaal. Een transparante stijl van vertellen.

Een vlot leesbaar, onderhoudend verhaal. De auteur laat de karaktervolle personages wisselend aan het woord binnen een groot aantal verhaallijnen. Een transparante stijl van vertellen.


Hybrid, De nieuwe wereld werd door de Nederlandse Bibliotheek Dienst Biblion geselecteerd en wordt vanaf 28 september 2015 ter beschikking gesteld aan de Nederlandse openbare bibliotheken en schoolmediatheken. NBD/Biblion omschrijft het boek als volgt:

Een coming-of-age roman in een futuristische magisch-realistische parallelle wereld, die verwantschap heeft met de Aarde. De studenten van een examenklas vieren het beeindigen van hun opleiding. Het zakenleven lonkt. Het zijn stuk voor stuk hoogbegaafde adolescenten, afkomstig uit de voornaamste kringen. Uitzondering is het schuwe meisje Amina, die op mysterieuze wijze is toegelaten tot de opleiding. Haar medestudenten zien tijdens het feest hun kans waar om haar in diskrediet te brengen. Het gonst over haar achtergrond en haar geheimzinnige lichamelijke afwijkingen. Een onbekende leeftijdsgenoot, opgegroeid in het enigmatische Avalon, ontfermt zich over haar. Het vlot leesbare, onderhoudende verhaal heeft een open einde. De auteur laat de karaktervolle personages wisselend aan het woord binnen een groot aantal verhaallijnen. Ze heeft een transparante stijl van vertellen, waarin de dialoog de sfeer bepaalt. Het taalgebruik is zorgvuldig. Er is een bijbehorende website: www.worldofhybrid.com. Vanaf ca. 15 jaar.

Auteur(s): Ilegems, Greet

Jaar van uitgave: 2015

Reeks: Hybrid ; 1

ISBN: 9789082390407

Aantal paginas: 286 pagina's

Taal: Nederlands

Uitvoering/Bindwijze: GAR - garenloos

Categorie: 4 - verhalende jeugdboeken

Jeugd/Volwassenen: Jeugd

Mediumcode: BBK - Boek

Mediumgroep: BOEKEN

Leeftijd: D

Genre: SF - science fiction

Verschijningsdatum: 12 juni 2015

Bestelnummer: 2015221860

In aanbiedingen: WEEK 201540 0207

40 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page