top of page

Young Adult Books: Vooral voor fantasy- en sciencefiction-liefhebbers

Hybrid van Greet Ilegems is het eerste deel uit een serie die nog moet verschijnen. In het verhaal volg je met name Amina, een slim meisje dat in het arme noorden van de stad is opgegroeid. Omdat ze zo slim is, krijgt ze een beurs aangeboden aan het beste college van de stad. Terwijl ze studeert, merkt Amina dat ze anders is dan de rest van haar klasgenoten: ze is arm, heeft vlekken op haar handen én is de slimste uit haar klas. Sinds de eindexamenreis is de kloof tussen haar en de rest van de klas nog groter geworden omdat er tijdens die trip een ongeluk gebeurde waarvan zij de schuld krijgt…

Doordat het boek verschillende verhaallijnen kent, maar zich in eerste instantie op Amina focust, weet je in het begin niet echt waar het verhaal naartoe wil. Pas halverwege het boek wordt dit duidelijk en neemt de spanning toe. Het verhaal heeft een open einde, waardoor het voor mij aanvoelt als een inleiding op de reeks die nog moet volgen. Al met al belooft Hybrid veel goeds voor de rest van de serie die vooral in de smaak zal vallen bij fantasy- en sciencefiction-liefhebbers.

Ronald, recensent Young Adult Books.

16 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page