top of page

Het Laatste Nieuws: Voormalig model gooit hoge ogen met zelf uitgegeven boek. Greet met debuutroman


Greet Ilegems stelt trots haar eerste boek voor. - Foto Lukas

De debuterende schrijfster Greet Ilegems (30) gooit momenteel hoge ogen met 'Hybrid, de nieuwe wereld'. Ze mag vanavond zelfs tussen de grote jongens op de Boekenbeurs signeren. Haar debuut, dat ze helemaal zelf heeft uitgegeven, slaat zo goed aan dat Standaard Boekhandel exemplaren heeft aangekocht en het boek in haar 145 filialen zal verkopen.

Greet Ilegems heeft al een tienjarige carrière als model bij een gereputeerd bureau achter de rug. Nu is ze gefocust op haar job als ingenieur bij een groot technologiebedrijf én sinds kort is ze ook een rijzende ster aan het firmament in de boekenwereld. "Ik heb altijd al enorm veel fantasie gehad", vertelt ze. "Omdat ik hier heel graag iets wilde mee doen, heb ik mij aan het schrijven gezet. Tijdens de weekends en de vakantiedagen want ook mijn job slorpt veel van mijn tijd op." Haar debuut 'Hybrid, De Nieuwe Wereld' wordt intussen bejubeld en is toe aan een tweede druk. Het werd opgepikt door Standaard Boekhandel voor nationale verspreiding. Ook in een aantal Vlaamse bibliotheken kan je het boek intussen uitlenen. De young adult-roman - het eerste deel van een trilogie - vertelt het verhaal van Amina, een arm weesmeisje dat via een beurs de kans krijgt te studeren aan een eliteschool. "Fans van The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner zullen zich ook in dit verhaal verliezen", klinkt het. Dat blijken heel wat mensen te zijn. Met als gevolg dat Ilegems meteen naar de Boekenbeurs mocht. "In de eerste plaats denk ik dat het verhaal aanspreekt omdat het fantasie en grote actuele thema's samenbrengt. Het speelt zich namelijk af in een futuristische magisch-realistische wereld maar focust zich op heel herkenbare thema's zoals vriendschap, verraad, liefde, pesten en verschillen tussen arm en rijk. Ik vind dat te veel fictie zich vandaag louter focust op het slechte in de mens. Ik wil iets anders brengen: een verhaal over 'zijn wie je bent' en over volhouden en dromen dat toch mysterieus is." Ilegems geeft toe dat ze groots droomt. "Waar haal je anders de moed vandaan om al die vrije tijd op te offeren", zegt ze lachend. "Los van die dromen ben ik wel altijd heel voorzichtig geweest. Hier had ik op voorhand niet durven op hopen."

Tweede deel

De eerstvolgende prioriteit is nu het schrijven van een tweede deel. "De structuur staat er en het verhaal zit volledig in mijn hoofd. Het wordt geen eenvoudige opdracht wegens de verschillende verhaallijnen, maar dat maakt het net extra uitdagend. Hopelijk weet het eerste boek intussen nog meer mensen te boeien, want dit motiveert enorm om het tweede boek zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Greet signeert vandaag tijdens de Ladies Night Nocturne aan stand 421 van Standaard Boekhandel.

Dimitri Berlanger voor Het Laatste Nieuws.

Foto: Lukas.

73 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page