top of page

Toast Literair Davidsfonds Malderen


Op zondag 20 januari 2019 vindt voor het negende jaar op rij Toast Literair plaats, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen. Op zo’n 200 plekken kunt u dan genieten van een boeiende literaire activiteit bij een lekker hapje of aperitief.

Voor Davidsfonds Malderen is het de derde editie. In 2017 trapte jeugd- en scenarioschrjiver Nico De Braeckeleer uit Malderen de bal af. Vorig jaar was het de beurt aan Annelies Verbeke, die tijdens haar jeugd eveneens in Malderen woonde. Ook dit jaar gaat Davidsfonds Malderen op hetzelfde lokale élan verder, en ditmaal met Greet Ilegems.

Greet Ilegems is een creatieve duizendpoot met een passie voor wetenschap. Ze behaalde het diploma van burgerlijk ingenieur aan de K.U. Leuven en werkt momenteel als business development manager voor Living Tomorrow, waar ze mee bouwt aan de visie hoe we gaan leven en werken in 2030, rekening houdend met de vele sociale, economische en technologische trends. Ondanks haar wetenschappelijke achtergrond is creatief schrijven één van haar grote passies. Haar Young Adult debuut, De nieuwe wereld, werd in 2015 prompt opgepikt voor nationale verspreiding en werd door de jeugdredactie van Young Adult Books opgenomen in de internationale YA-boeken top tien van het jaar 2015. Het verhaal speelt zich af in een fictieve wereld en snijdt thema's aan zoals pesten, armoede en hoe hard mensen voor elkaar kunnen zijn. Ook sciencefiction elementen komen aan bod. In december 2017 verscheen haar tweede boek, De kleuren van het licht, een boek dat nog positiever werd onthaald dan het eerste. Op zondag 20 januari komt Greet ons vertellen hoe haar verhalen zijn ontstaan, hoe ze het schrijfproces heeft aangepakt en hoe het creëren van fantasiewerelden kan helpen om onze eigen leefwereld met een ruimere blik te bekijken.

De Toast Literair gaat door in het Gildenhuis, Kloosterstraat 22, Malderen

Aanvang: 11u Slot: 13u

Inkomprijs: 7 EUR (6 EUR voor Davidsfonds leden)

Een drankje en een hapje is inbegrepen.

Meer informatie:

239 weergaven
Recente berichten
Tag cloud
bottom of page